1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Misstänkt våldtäkt i skolskjuts

Brott • Publicerad 12 oktober 2019
En man åtalas, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en skolskjuts. Arkivbild.
En man åtalas, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en skolskjuts. Arkivbild.Foto: JESSICA GOW / TT

En skolskjutschaufför åtalas, misstänkt för att i våras ha våldtagit en ung kvinna med en utvecklingsstörning, rapporterar helahälsingland.se.

Mannen, som är i 60-årsåldern, har under flera års tid skjutsat kvinnan till och från skolan. Våldtäkten ska ha begåtts i mannens fordon och det hela uppdagades när kvinnans närstående hittade meddelanden från honom som beskriver sexuella handlingar.

– Min uppfattning är att hon mentalt befinner sig på ett yngre barns nivå. Därför har hon inte möjligheten att förstå innebörden av detta eller vad han vill, säger åklagaren Joakim Johansson.

Mannen nekar till brott, men säger i förhör att han haft samlag med kvinnan vid ett tillfälle. Han menar dessutom att kvinnan befinner sig långt över ett barns nivå, säger Johansson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.