Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Minderårig kund våldtogs i butik

Brott • Publicerad 3 februari 2020
En minderårig flicka utsattes för våldtäkt i en affärslokal. Nu döms en man till åtta månaders fängelse. Arkivbild
En minderårig flicka utsattes för våldtäkt i en affärslokal. Nu döms en man till åtta månaders fängelse. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 50-årsåldern har dömts till åtta månaders fängelse för att ha våldtagit en minderårig flicka i en affärslokal i Östersunds kommun. Mannen döms för oaktsam våldtäkt, för att han genomfört ett oralt samlag mot flickans vilja, rapporterar lokala medier.

Åklagaren hade yrkat på över två års fängelse för övergreppet, som ägde rum i november i samband med att butiken skulle stänga. Flickan kom in i butiken för att handla och kände inte mannen sedan tidigare.

Annons

Tingsrätten anser att mannen måste ha insett att flickan inte ville ha sexuellt umgänge och pekar dessutom på den "inte obetydliga" åldersskillnaden dem emellan.

Mannen ska även betala ett skadestånd på 85 000 kronor till flickan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons