1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Milliondollarrhyme spurtade hem SM

Inget kan stoppa Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson för tillfället. På lördagen tog ekipaget en ny stor seger när de spurtade hem SM på Åby.
Trav • Publicerad 12 oktober 2019

Fredrik Larsson var till och med lite rörd efter efter SM-segern som gav hela 500 000 i prispengar. Man förstår honom femåringens mäktiga uppvisning.

– Jag är faktiskt alldeles skakig i kroppen, det brukar jag nästan aldrig bli. Men den här hästen är fantastisk och det var en härlig känsla över upploppet, vilken avslutning.

Milliondollarrhyme var placerad som fyra-femma i andraspår. På sista långsidan fick han fin draghjälp i tredjespår och när Larsson drog ut hästen i fjärdespår sa det bara pang. På bara några steg svepte han förbi täthästarna och segergesten kom tidigt.

Avståndet till de övriga blev nästa fyra längder utan att segraren såg det minsta plågad ut när han passerade mållinjen.

Köpte hästen för travvinsten

En av ägarna, Christian Olofsson, var i glädjechock efter storsegern. Han berättade i alla fall om köpet av Milliondollarhyme.

– Jag fick sju rätt på V75 en gång när mamman Nursery Rhyme vann ett av loppen. Jag vann en miljon kronor och sedan köpte jag hennes son Milliondollarrhyme.

Hästen har bara gjort 13 starter i år och tjänat lite drygt två miljon kronor. Han var femma i Elitloppsfinalen men Fredrik Larsson hoppas på bättre resultat nästa år.

– Elitloppet blir huvudmålet nästa år. Ett lopp som jag verkligen vill vinna på min hemmabana Solvalla.

I sto-SM fixade Ulf Ohlsson omgångens stora skräll bakom Global Upper Style. Efter ett fint invändigt lopp spurtade hon hem segern som gav en halv miljon kronor.

Tre titlar

Tränaren Peter Untersteiner hade en toppdag på Åby och tog hem hela tre titlar. I monté-SM vann Bonnies Celebrity med Tova Bengtsson i sadeln. Efter en tuff start fortsatte Bengtsson i tufft tempo och sexåringen höll undan till knapp men säker seger.

I ungdoms-SM blev det seger för Get Ready On Tour med Henriette Larsson i sulkyn som jobbar hos Peter Untersteiner.

– Tre segrar är ju otroligt bra. Jag tyckte att vi hade flera hästar i fin form i dag men sedan ska ju allting klaffa och det gjorde det. Jag får tacka duktiga kuskar och en duktig jockey samt min personal som gör ett väldigt bra arbete, sade Untersteiner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.