unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

McLaren går in i Ericssons stall

Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild.
Foto: Jason Behnken/AP/TT

McLaren går in i Indycar kommande säsong, och man gör det i svenske Marcus Ericssons stall Arrow Schmidt Peterson Motorsports.

I och med det nya partnerskapet kommer stallet att byta namn till Arrow McLaren Racing SP och kommer att – precis som i år – ha två bilar på startlinjen kommande säsong.

"Vi kommer till Indycar med full respekt för sporten, våra motståndare, supportrarna och utmaningen som väntar", säger Zak Brown, vd för McLaren Racing i ett uttalande på Indycars webbplats.

En av två förare i stallet är Marcus Ericsson. Den förre formel 1-förarens kontrakt går ut efter säsongen samtidigt som stallkamraten James Hinchcliffe har kontrakt över kommande säsong.

Ericsson har blandat och gett under säsongen och ligger på femtonde plats i sammandraget. Hans bästa placering är en andraplats från en tävling i Detroit tidigare i somras.

Svensken har tidigare sagt att han vill vara kvar i Indycar nästa år.

"Jag har redan sagt till mitt management att jag verkligen vill stanna. Jag vill att de gör allt de kan för att jag ska få stanna i serien nästa år och längre fram, om det är möjligt", sade han till amerikanska motorsportsajten i början av sommaren.