Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lugnt val i våldsdrabbat Kamerun

Kamerun • Publicerad 10 februari 2020
Kameruns president Paul Biya, här under presidentvalet 2018, har styrt landet i 37 år. Arkivbild.
Kameruns president Paul Biya, här under presidentvalet 2018, har styrt landet i 37 år. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Kamerun har hållit val till parlament och lokala styren för första gången på sju år.

Det styrande partiet Kameruns folkdemokratiska rörelse (RDPC) förväntas ta hem en jordskredsseger eftersom det främsta oppositionspartiet MRC har bojkottat valet.

Annons

Röstningen har skjutits upp två gånger och överskuggas av stridigheter i det centralafrikanska landets västra delar, där hundratusentals människor har tvingats fly sina hem. När vallokalerna öppnade på söndagen patrullerade poliser och soldater på gatorna i Buea, huvudstad i en av de två provinser som präglas av blodigt separatistvåld.

Valet rapporteras dock ha gått lugnt till och det ska ha varit glest vid valurnorna.

RDPC stöttar den sittande 86-årige presidenten Paul Biya, en av världens längst härskande ledare som styrt med järnhand i 37 år.

Oppositionspartiet MRC valde att bojkotta valet sedan deras ledare Maurice Kamto fängslats i nio månader efter presidentvalförlusten 2018.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons