Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Latifi om debuten i viktklassen: "Jag är redo"

Bantningen slet på kroppen.
Till slut bestämde sig Ilir Latifi för att ta klivet upp till tungvikt.
MMA • Publicerad 8 februari 2020
Ilir Latifi. Arkivbild.
Ilir Latifi. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Två raka förluster fick Ilir Latifi att ta beslutet: han lämnade lätt tungvikt för att fortsätta karriären i tungvikt.

I UFC-galan i Houston, natten till söndag svensk tid, gör 36-åringen debut i viktklassen när han ställs mot Derrick Lewis, USA.

"Slåss mot de största"

Annons

Men det är en ganska stor skillnad mellan viktklasserna. Lätt tungvikt innebär 93,0 kilo, medan tungviktare får väga 120,2 kilo som mest.

– Jag var ganska liten i lätt tungvikt och i tungvikt kommer jag att vara mindre, men jag har inget emot att slåss mot de största, säger svensken i en intervju med sajten bjpenn.com.

– Derrick är en tuff motståndare och bjuder alltid på en show. Och jag duckar aldrig för tuffa fajter. Jag har alltid gått matcher mot de bästa och jag tog den här matchen som de (UFC) erbjöd mig.

Latifi har i tidigare intervjuer sagt att det har varit väldigt tufft att banta till matcherna, och att han efter sina två senaste förluster – Volkan Özdemir, Schweiz, och amerikanen Corey Anderson – kände att det var ett bra tillfälle att kliva upp en viktklass.

– Min första match i karriären var i tungvikt, säger han.

– Det var riktigt tuff att komma ner i vikt till de två, tre senaste matcherna i lätt tungvikt. Det är ett problem som jag inte har haft tidigare. Jag återhämtade mig aldrig efter invägningen.

"Allt för att vinna"

Ilir Latifis match mot Lewis är en del av galans huvudkort, där de två största är titelmatcherna mellan Jon Jones, USA, och Dominick Reyes, USA, i lätt tungvikt och Valentina Sjevtjenko, Kirgizistan, och Katlyn Chookagian, USA, i flugvikt.

– Jag kommer göra allt för att vinna, oavsett om det handlar om stående, brottning eller om jag måste ta ner honom. Derrick slår hårt och är väldigt smart, och jag ser fram emot den här utmaningen, säger Latifi.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons