1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Man häktas för mord i Halland

Brott • Publicerad 1 oktober 2019
En man i Halland har häktats som misstänkt för mord på en kvinna. Arkivbild.
En man i Halland har häktats som misstänkt för mord på en kvinna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 74-årig man i Halland häktas för mord på en kvinna som påträffades avliden i lördags. Mannen är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre graden av misstanke.

Kvinnan ska ha hittats i en lägenhet i en mindre ort i Halmstads kommun. Enligt den häktningsframställan som åklagaren lämnat till Halmstads tingsrätt misstänks mordet vara utfört någon gång mellan den 25 och den 28 september. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

– Jag kan säga att dödsorsaken är oklar, men omständigheterna kring hur kvinnan har anträffats är så pass märkliga att det finns anledningar att anta att ett brott är begånget, säger åklagaren Eva Lotta Swahn till .

– Vi väntar på obduktionen och har inlett ett intensivt arbete för att lösa det här fallet.

Enligt tidningen greps den misstänkte kort tid efter att kvinnan hade hittats. Han har suttit anhållen för mord alternativt vållande till annans död sedan dess.

Mannen förnekar brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.