Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kourinnoi efter bronset: Kämpat mot mig själv

Nervositet och prestationsångest präglade starten i brottnings-EM.
Till bronsmatchen var allt borta – och Bogdan Kourinnoi tog karriärens första titel.
Brottning • Publicerad 12 februari 2020

Bogdan Kourinnoi skrek ut sin glädje, hamnade i famnen hos förbundskapten Zigmunds Jansons och fick till slut även en rejäl omfamning av sportchefen och ledaren Zakarias Tallroth.

Sedan slutade han aldrig att le.

Annons

Bortom EM-bronset i Italien, seniorkarriärens första, handlade glädjen om något helt annat, något större. 27-åringens kamp mot sig själv.

"Kämpat"

– I hela tävlingen har jag kämpat mot mig själv; nervositet, prestationsångest. Nu sitter glädjen mest i att jag lyckades göra det här. Jag är så jäkla glad, säger han.

– Det är de här medaljerna man vill vinna, det är de här som är för evigt. Så jag är så jäkla glad att jag äntligen har uppnått det. Jag har drömt om det här så länge.

När det gällde som mest lyckades Kourinnoi få ordning på känslorna, vilket resulterade i en stark vändning mot italienaren Ciro Russo i brottningsarenan Pala Pellicone.

"Göra mitt bästa"

– Det här var matchen jag kändes minst nervositet inför. Jag kände bara att jag visste vad jag skulle göra, att det bara var att gå ut och göra jobbet och egentligen skita i hur det skulle gå, men att göra mitt bästa och hoppas på det bästa, säger han.

Med den inställningen gick Kourinnoi från 0–4 till 6–4 – och ett rejält glädjevrål.

– Jag var i bättre form, en bättre brottare. Det visste jag. Men det gäller att få ut det på mattan, och det fick jag nu, säger han.

Bogdan Kourinnois väg till bronsmedaljen gick via återkval efter att ha förlorat mot guldmedaljören Rafiq Huseynov från Azerbajdzjan. Efter segern med 7–3 mot Nederländaren Tyrone Sterkenburg såg han sedan till att säkra Sveriges andra medalj i mästerskapet i Rom. Tidigare i veckan knep Alex Kessidis brons i 77-kilosklassen.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons