1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kormákur gör isländsk science fiction

Nöje • Publicerad 9 oktober 2019
Baltasar Kormákur ska göra isländsk science fiction. Arkivbild.
Baltasar Kormákur ska göra isländsk science fiction. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Den prisbelönta isländska regissören Baltasar Kormákur ska regissera en isländsk science fiction-serie för Netflix, i åtta delar. Handlingen utspelas i den lilla staden Vik, ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott. Isen runt området börjar smälta och mystiska element som legat nedfrusna kommer till liv.

"Vi är hedrade över att vara det första isländska produktionsteamet som får i uppdrag att producera en hel serie. Katla är ett unikt och ambitiöst sci-fi-projekt som har utvecklats inom mitt företag, RVK Studios, under några år och vi är väldigt glada över att berättelsen nu har plockats upp av Netflix”, säger Baltasar Kormákur i ett pressmeddelande.

Serien är skriven av Sigurjón Kjartansson, Lilja Sigurdardóttir och Davíd Már Stefánsson. Inspelningen är planerad att starta 2020.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.