1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Konkurserna ökar kraftigt

Ekonomi • Publicerad 1 oktober 2019
Antalet konkursade aktiebolag i september lyfte till 516, enligt Creditsafe. Arkivbild.
Antalet konkursade aktiebolag i september lyfte till 516, enligt Creditsafe. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Konkurserna ökar kraftigt enligt månadssiffror från kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Antalet aktiebolag som ansökte om konkurs i september lyfte till 516, vilket är den högsta septembersiffran på över 15 år, enligt Creditsafe.

"Efter fyra månader med en positiv utveckling av minskade konkurser, ser vi i september en ökning av konkurser med 11 procent jämfört med samma period förra året. Att denna septembermånad har det högsta antalet konkurser på över 15 år är också anmärkningsvärt", skriver Creditsafes vd Henrik Jacobsson i ett pressmeddelande.

Räknat i antalet anställda som drabbats av konkurser toppar Stockholm med 452 personer, före Västra Götaland med 445 personer.

Hittills i år, till och med september månad, har 4 561 aktiebolag gått i konkurs enligt Creditsafe. Det kan jämföras med 4 602 under samma nio månader i 2018.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.