Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kändisadvokat i USA fälls för utpressning

USA • Publicerad 14 februari 2020
Den amerikanske advokaten Michael Avenatti. Arkivbild.
Den amerikanske advokaten Michael Avenatti. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

En jury i USA har funnit att den kände advokaten Michael Avenatti är skyldig till att ha försökt pressa sportföretaget Nike på flera miljoner dollar och till bedrägeri mot en basketcoach.

– Självklart blir det ett överklagande, säger Scott Srebnick, Avenattis advokat efter utslaget i en federal domstol i New York.

Annons

Avenatti riskerar över 40 års fängelse vid straffutmätningen den 17 juni.

Han fälls för att ha hotat att åsamka Nike skada genom att gå ut med anklagelser om att Nike var inblandat i en mutskandal inom ungdomsbasketen. För att hålla tyst ska han ha krävt 25 miljoner dollar.

Avenatti fälls också för bedrägeri mot basketcoachen i samband med detta.

Advokaten är känd för att bland annat ha företrätt porrstjärnan Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, när hon stämde president Donald Trump.

Avenatti inväntar även rättegång i New York för bedrägeri mot Clifford samt i Kalifornien för bedrägeri mot andra klienter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons