1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Julia, Julia eller Julia mot Ungern?

Räkna med att Julia spelar från start i Sveriges EM-kvalmatch i fotboll mot Ungern.
Vilken Julia?
Ja, det är just det som är frågan.
Fotboll • Publicerad 3 oktober 2019
Julia Zigiotti Olme är en av de tre spelarna med förnamnet Julia som hoppas får ersätta Caroline Seger och Elin Rubensson på landslagets mittfält mot Ungern.
Julia Zigiotti Olme är en av de tre spelarna med förnamnet Julia som hoppas får ersätta Caroline Seger och Elin Rubensson på landslagets mittfält mot Ungern.Foto: Anders Wiklund/TT

Med två ordinarie innermittfältare skadade – Caroline Seger och Elin Rubensson – öppnar det upp sig rejält om platserna centralt på mitten i fredagens EM-kvalmatch borta mot Ungern.

Och tre av spekulanterna delar förnamn.

Julia x 3

Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar och Julia Karlernäs är tillsammans med Nathalie Björn de hetaste kandidaterna till de två platserna bakom Kosovare Asllani i ett förmodat tremannamittfält.

Björn är den som har fått flest chanser i landslagströjan och är också ett troligt försthandsval mot Ungern. Där bakom är det desto tuffare om den andra platsen, men Julia Zigiotti Olme ligger nära till hands efter en stark säsong i Göteborg, där hon har växlat mellan mittfält och anfall.

– Får man chansen är det bara att försöka ta den och visa att man är här av en anledning, säger Julia Zigiotti Olme.

21-åringen har startat tre A-landskamper i karriären, en träningsmatch mot Sydafrika, Algarve Cup-matchen mot Portugal i våras (Zigiotti Olme blev utvisad) och så mot USA i VM:s gruppspel i somras, när Peter Gerhardsson valde att vila många av de ordinarie spelarna.

Att hon fick mäta krafterna mot de blivande världsmästarna är en fördel nu, säger hon.

– Det finns självklart med i huvudet att man har fått uppleva ett VM och spelat mot de stora nationerna. Det är något man tar med sig, att man vet vad man kan.

Vill visa mer

Samtidigt skulle hon gärna få chansen i en match, likt den mot Ungern, där hon har större möjligheter att verkligen visa vad hon går för.

– Att möta stornationer i början av ens karriär, det är lite tufft att bara hoppa in där. Men det ska bli kul om man får chansen att spela, och då försöka visa lite mer av sin egen fotboll.

Peter Gerhardsson vill av naturliga skäl inte avslöja något om startelvan mot Ungern, men tycks inte särskilt bekymrad över att två nyckelspelare saknas.

– I de flesta matcherna har vi haft (två) balanserade mittfältare och en lite mer offensiv. De egenskaperna har vi i truppen också utan Elin och Seger, säger Peter Gerhardsson.

– Någonstans måste man börja och tyvärr det oftast på grund av skador man får chansen. Och då går man in och visar att man vill vara med

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.