1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Märktes i kroppen att det var något speciellt"

Mitt i derbybesvikelsen fick han ett glädjebesked: En plats i A-landslaget.
Fotboll • Publicerad 7 oktober 2019
Marcus Danielson under sin första pressträff i landslaget.
Marcus Danielson under sin första pressträff i landslaget.Foto: Janerik Henriksson/TT

Enligt medieuppgifter var han uttagen till förra kvalsamlingen, med matcherna mot Färöarna och mot Norge.

Men Marcus Danielson, Djurgårdens lagkapten och mittback, fick vänta lite längre innan det riktiga beskedet kom från förbundskapten Janne Andersson.

Den här gången var det efter att Brentfords Pontus Jansson lämnat återbud, på grund av en efterhängsen fotskada, som han plockades in i truppen.

Visserligen var det från landslagsledningens reservlista – men för 30-åringen spelar det ingen roll. Han tar en landslagsplats om han får den.

"Fantastisk känsla"

– Det är en fantastisk känsla att få vara här och jag ser fram emot den här veckan, säger Danielson, som fick landslagsbeskedet kort efter derbyt mot Hammarby.

– Jag var självklart glad över att få beskedet men vi hade precis förlorat, så det var med väldigt blandade känslor. Men det märktes i kroppen att det var något speciellt som hade hänt. Jag är grymt stolt över att vara här.

Han var tidigt på plats på spelarhotellet. Efter den korta bussresan från lägenheten hann han till och med få en guidad tur innan spelarna allt eftersom checkade in.

– Det har varit mycket och många nya ansikten, men det har gått bra, säger Danielson.

Nu står han i spelarhotellets källare, där konferensrummet för tillfället används för spelarnas medieträff. Lagkapten Andreas Granqvist är på plats, Ken Sema, Alexander Fransson och Karl-Johan Johnsson likaså.

Alla rikare på erfarenhet.

Men mittbackens plats i truppen betyder givetvis att han är med och konkurrerar om speltid på samma villkor som alla andra. Kanske är det även ett perfekt läge för honom att kliva in i Blågult, då Victor Nilsson Lindelöf har en låsning i ryggen och Filip Helander har problem med en fot.

För Marcus Danielson handlar dock de första A-landslagsdagarna om något annat.

"Vi får se"

– Jag ska prestera bra på träningarna och så får vi se vad det leder till, säger han.

Och att se Danielson under träningarna inför matcherna borta mot Malta på lördag och Spanien hemma tre dagar senare, det är något som Janne Andersson ser fram emot.

– Det är lite den typen av spelare som inte syns i allting men är jäkligt smarta. Ju mer man tittar på dem, ju mer man jobbar med dem – då märker man: Fasiken, han är på rätt ställe, han är lugn…

– Det är jätteroligt att den typen av spelare kan fortsätta att utvecklas. Det tyder på ett jäkligt bra psyke och en bra attityd att kunna fortsätta utvecklas i karriären, och att nu som 30-åring komma in här.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.