1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ingen ökning av barn med missbildade händer

Tyskland • Publicerad 7 oktober 2019
När tre barn på kort tid föddes med missbildade händer slog oroliga barnmorskor larm. Arkivbild.
När tre barn på kort tid föddes med missbildade händer slog oroliga barnmorskor larm. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Den finns ingen uppenbar trend eller regional ökning av barn med missbildade händer i tyska Nordrhein-Westfalen. Det slår delstatens fast sedan man begärt in uppgifter om missbildningar från alla förlossningsavdelningar i från åren 2017, 2018 och 2019.

Bakgrunden till faktainsamlingen var att det i Gelsenkirchen på kort tid fötts två barn med handmissbildningar och ett tredje på en klinik i närheten, vilket fick barnmorskor att slå larm.

Orsakerna till skadorna är oklara. Familjerna har inga etniska, kulturella eller sociala gemensamma nämnare. Det enda de har gemensamt är att det kommer från samma geografiska område. Oroliga föräldrar har frågat sig om skadorna kan bero på bekämpningsmedel eller medicin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.