GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Imam döms för hets mot judar

Brott • Publicerad 2 september 2019
Helsingborgs tingsrätt dömer en imam till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp. Arkivbild.
Helsingborgs tingsrätt dömer en imam till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En imam i Helsingborg döms för hets mot folkgrupp efter att ha uttalat sig nedsättande om judar under en demonstration. Han sade bland annat att judarna är "apornas och svinens avkommor".

Han har försvarat sig med att det han sade inte var riktat mot judar utan mot den israeliska regimen.

"Vi tycker att det framgår av talet i sin helhet att uttalandet avsåg judar med syftning på deras religion, inte regimen eller militärmakten", säger lagman Ylva Norling Jönsson i ett från Helsingborgs tingsrätt.

Imamen döms till villkorlig dom och 60 dagsböter och ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Talet, som spelades in, hölls på arabiska i juli 2017 vid en demonstration mot Israels agerande kring al-Aqsamoskén i Jerusalem.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.