1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hugo Boss rasar efter vinstvarning

Ekonomi • Publicerad 11 oktober 2019
Modevisning i samband med att Hugo Boss presenterar sin vårkollektion tidigare i år i New York. Arkivbild.
Modevisning i samband med att Hugo Boss presenterar sin vårkollektion tidigare i år i New York. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Tyska modehuset Hugo Boss rasar på Frankfurtbörsen efter gårdagens vinstvarning. Aktien är ned 11,8 procent under förmiddagen och kursen den lägsta sedan slutet av 2010.

Hugo Boss tvingades under gårdagskvällen att vinstvarna då marknadsutvecklingen i Nordamerika och Hongkong varit en besvikelse. I Hongkong har försäljningen påverkats av den politiska oron, enligt Hugo Boss. En aktiemäklare som Reuters talat med kallar utvecklingen "en katastrof".

Hugo Boss är dock inte ensamma. Tidigare i veckan kom samma besked från engelska Ted Baker och bolagets nya vd Lindsay Page kallar de ekonomiska förutsättningarna "de värsta på 30 år".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.