unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Händelserik dag i formel 1-världen

Det händer mycket i formel 1 även utanför den svenska sfären. Samma dag som det blev officiellt att Marcus Ericsson kallas in som reserv av Alfa Romeo har det meddelats att tre förare skrivit på nya formel 1-kontrakt – bland annat en nordisk duo.
Valtteri Bottas får förlängt kontrakt med Mercedes.
Valtteri Bottas får förlängt kontrakt med Mercedes.
Foto: Jens Meyer/AP/TT

Marcus Ericsson kan få en ny chans i formel 1 i helgen. Svensken, som är reservförare i Alfa Romeo, kallades in till helgens lopp på Spa i Belgien på grund av att ordinarie föraren Kimi Räikkönen sträckt en muskel.

Men det är inte det enda som har hänt i F1-världen under torsdagen.

Efter många spekulationer får Valtteri Bottas nytt kontrakt med Mercedes. Finländaren ligger tvåa i sammandraget men rykten har gjort gällande att han kan ersättas av Mercedes reservförare Esteban Ocon. Bottas nya kontrakt sträcker sig över nästa säsong.

– Mitt mål är att bli världsmästare. Utifrån min erfarenhet är Mercedes det bästa alternativet för mig för att nå det målet 2020, säger 30-åringen.

Timmarna efter Bottas kontraktsförlängning stod det klart att Esteban Ocon rör på sig. Den franske 22-åringen ansluter nästa säsong till Renault där han ersätter tysken Nico Hulkenberg.

En annan nordisk förare som fortsätter i formel 1 nästa säsong är Kevin Magnussen. Haas-stallets chef Günther Steiner bekräftar för att dansken kommer att vara en del av nästa års föraruppsättning.