Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Guide: Ski Tour lördag

I dag inleds Ski Tour 2020 i Östersund.
Och för den som vill se stjärnskottet Frida Karlsson i den svensknorska touren gäller det att passa på.
Skidor • Publicerad 15 februari 2020
Ebba Andersson och Frida Karlsson är två av de svenska profilerna när Ski Tour 2020 inleds i Östersund i dag. Arkivbild.
Ebba Andersson och Frida Karlsson är två av de svenska profilerna när Ski Tour 2020 inleds i Östersund i dag. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vad: Ski Tour 2020, etapp 1 och 2, 10/15 km fristil, individuell start.

Var: Östersund.

Annons

När: damernas 10 km startar klockan 13.30, herrarnas 15 km startar 16.00.

Tv/radio: SVT/SVT Play och P4 Radiosporten.

Upplägget: Ski Tour 2020 är en ny tävling som ska lyfta världscupprogrammet under en annars mästerskapsfri säsong. En liknande tour hölls i Kanada för fyra år sedan. Den svensk-norska touren inleds i Östersund och Åre, varpå den fortsätter med en etapp över gränsen, från Storlien till Meråker, innan det hela avslutas i norska Trondheim.

Vad står på spel: 300 världscuppoäng tilldelas totalvinnaren i touren, vilket gör tävlingen till en viktig del i den totala världscupen. Dessutom får vinnaren en prischeck på närmare en halv miljon svenska kronor (47 000 schweiziska franc).

Favoriter: Norges Therese Johaug och Rysslands Alexander Bolsjunov tog hem Tour de Ski, och duon toppar också den totala världscupen med god marginal. De får åter bära favoritskapet. På damsidan är det svårt att se någon riktig utmanare över en hel tour, men en som hoppas ge Johaug en match är Sveriges Ebba Andersson. Bland herrarna är den främsta utmanaren norrmannen Johannes Høsflot Klæbo, som är tillbaka efter en fingerskada.

Frida Karlsson, då?: Det svenska stjärnskottet, som slog igenom med tre medaljer på VM i fjol, är med i touren. Men trots att hon imponerade i sin comeback i Falun förra helgen – Karlsson kom tillbaka från ett långt uppehåll av hälsoskäl – vill landslaget skynda långsamt. Karlsson kör därför bara de två första etapperna på touren, i Östersund.

Svenska truppen: damer: ​Ebba Andersson, Anna Dyvik, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Moa Molander Kristiansen, Emma Ribom, Evelina Settlin, Jonna Sundling, Linn Svahn, Linn Sömskar; herrar: ​Jens Burman, Martin Bergström, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Teodor Peterson, Filip Danielsson, ​Marcus Ruus, Daniel Richardsson, Viktor Thorn, Karl-Johan Westberg.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons