Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gillrad fälla satte stopp för trisslottstölder

Brott • Publicerad 12 februari 2020
När ägaren till en spelbutik började misstänka en man för stöld av trisslotter gillrades en fälla. Arkivbild.
När ägaren till en spelbutik började misstänka en man för stöld av trisslotter gillrades en fälla. Arkivbild.Foto: Pontus Lindahl/TT

Efter att en fälla gillrats i en spelbutik i Kalmar hittades mer än 4 000 skrapade trisslotter hemma hos en man. Nu döms han för stöld till villkorlig dom och ska betala 328 000 kronor i skadestånd till butiken, rapporterar Barometern och SVT Nyheter Småland. Enligt domen ska mannen också gå i behandling för spelmissbruk.

Han hade tidigare varit praktikant i spelbutiken och var väl insatt i hur lotthanteringen fungerade. Han var där ofta och fick ibland utföra tjänster. När butiksägaren fattat misstankar om att han stal blev han ombedd att hämta en dammsugare bakom disken. Efteråt saknades lotter och polis som kallades till butiken hittade 100 lotter i mannens ficka.

Annons

Mannen har nekat till brott – lotterna som hittades i hans ficka hade han råkat stoppa på sig, säger han, och de lotter som hittades i hans hem hävdar han att han vunnit när han spelat poker.

Mannen var åtalad för grov stöld, men tingsrätten anser att det var ett brott av normalgraden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons