1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gick fel inne i Karlsborgs fästning – bötfälls

Brott • Publicerad 9 oktober 2019
Två kvinnor döms vid Skaraborgs tingsrätt för obehörigt tillträde till skyddsobjekt och får böta 6|300 kronor var. Arkivbild.
Två kvinnor döms vid Skaraborgs tingsrätt för obehörigt tillträde till skyddsobjekt och får böta 6|300 kronor var. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En dag i mars gick två kvinnor i Karlsborg ut på en promenad efter jobbet för att prata. Samtalet var så intensivt att de inte lade märke till en stor förbudsskylt när det gick genom ett valv i Karlsborgs fästning. Skylten varnade för att de var på väg in på ett skyddsobjekt och att det därför var tillträde förbjudet.

– Vi var så upptagna av samtalet att vi inte såg skylten, förklarar en av kvinnorna i ett polisförhör.

Nu döms de två kvinnorna vid Skaraborgs tingsrätt för obehörigt tillträde till skyddsobjekt och får böta 6 300 kronor var, rapporterar .

Bara för några dagar sedan dömdes två andra kvinnor till böter vid samma tingsrätt för att de cyklat genom ett militärområde i Skövde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.