Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortsatt upp på Wall Street – trots Teslaras

USA-börserna steg på onsdagen för tredje dagen i rad tack vare flera indikationer på att den amerikanska ekonomin är stark.
Börs • Publicerad 5 februari 2020
USA-börserna steg på onsdagen men Tesla rasade rejält efter en lång tids framgångar på börsmarknaden. Arkivbild.Foto: David Zalubowski

Ett av tecknen på detta var att antalet anställda i den privata sektorn steg med 291 000 i januari, nästan dubbelt så många som analytiker räknat med.

Oron för coronavirusets påverkan på världsekonomin lindrades också bland annat av kinesiska uppgifter om medicinska framgångar för att bekämpa viruset.

Annons

Tesla rasade efter en tids spikrak uppgång på börshimlen. Elbilstillverkaren meddelade att bilar som från början skulle ha levererats i början av februari kommer att försenas på grund av coronaviruset och investerarnas glädje över aktien förvandlades i ett huj till djup oro. Kursen sjönk 17,2 procent.

Musiktjänsten Spotify var ett annat sorgebarn efter en delårsrapport som dels redovisade en rörelseförlust men framför allt också en återhållsam helårsprognos för 2020. Aktien gick ned 4,2 procent.

På plussidan fanns sminktillverkaren Coty som steg 13,4 procent efter en oväntat bra rapport.

Dow Jones industriindex steg 1,7 procent, Nasdaqs kompositindex lyfte 0,4 procent och S&P 500 ökade 1,1 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons