1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Första bortasegern för Linköping

Direkt efter att Leksand förlorat med 5­–2 mot Linköping och noterat femte raka förlusten gav tränaren Roger Melin kvällens glada besked: Tre tunga backar gör nu comeback. Dessutom kommer toppforwarden Spencer Abbot.
Ishockey • Publicerad 12 oktober 2019
Olle Lycksell, ett mål och två assists när Linköping slog Leksand på bortais. Arkivbild.
Olle Lycksell, ett mål och två assists när Linköping slog Leksand på bortais. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt / TT

Den 24 september var Leksand i serieledning. Nu, fem matcher senare har laget rasat i tabellen och det sprids en oro i Dalarna.

– Det gäller att ha tålamod. Vi har ett jäkligt bra lag som kan gå långt när alla är friska. Nu är det bra att vi får in mer kött och blod som gjuter lite mod i laget, säger Leksandstränaren Roger Melin och fortsätter:

– Det är jobbigt att slita på folk som måste ta stort ansvar, men som egentligen inte är redo för det på den här nivån. Vissa spelare i laget är lite tilltufsade just nu.

Saknar backar

De problem som Leksand brottas med syntes tydligt mot Linköping. Tre tunga backar (Mattias Karlsson, Johan Ahnelöv och Daniel Gunnarsson) satt på läktaren på grund av skador och sjukdom. Resultatet blev att Linköpings forwards stundtals hade en lätt match i

Leksands försvarszon. Så har det varit i de senaste matcherna för Leksand, vilket är en viktig orsak till raset.

– I dag hade vi bättre struktur i försvarsspelet. Vi for inte omkring överallt och ingenstans, som vi gjort den senaste tiden, säger Leksandstränaren Roger Melin som är märkbart glad över att Johan Ahnelöv och Mattias Karlsson spelar kommande match. Daniel Gunnarsson börjar snart träna.

– Det är hundrakilos-spelare som har lättare att få stopp på motståndarna än de backar vi har just nu. Dessa unga backar har gjort ett hedervärt försök, men i vissa situationer har de vägt för lätt.

Samtidigt är han glad över att forwarden Spencer Abbot kommer in i laget om en vecka. Han har fått vänta på spel på grund av skatteskäl.

– Ja, det är positiv energi vi verkligen behöver just nu, menar Roger Melin. 

Självkritisk kapten

Hans lagkapten, Martin Karlsson, är mer självkritisk.

– Vi spelare började fuska när vi var i serieledning. Det måste vi sluta med. Det är dags att dra åt handbromsen. I SHL blir man straffad på ett helt annat sätt om man inte gör jobbet. Jag försöker få i bräschen för att hela laget ska bli bättre där.

Samtidigt finns en vinnare i Leksand: Hemmaklacken som levde upp alltmer för varje baklängesmål.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. De är helt otroliga i motgång. Det är nästan man tror de läser fel på resultattavlan, säger Roger Melin och skrattar.

Glatt i Linköping

Lika glatt var det i Linköpings omklädningsrum och gladast var Olle Lycksell som i första perioden gjorde ett mål och två målgivande passningar som bäddade för segern.

– Vi har den senaste tiden pratat mycket om vårt anfallsspel och om vikten av att skapa långa anfall. Det lyckades vi med i dag. Vi kunde nöta ut dem. Dessutom var det bra att vi nu lämnade sista platsen i tabellen, säger Olle Lycksell.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.