1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flera skadade i broras i Taiwan

Thailand • Publicerad 1 oktober 2019
Räddningsarbetare vid den rasade bron.
Räddningsarbetare vid den rasade bron.Foto: AP/TT

Minst tolv personer har skadats sedan en bro rasat samman i en hamnstad i Taiwan.

Dramatiska bilder visar hur den 140 meter långa bron kollapsar och drar med sig en tankbil, som nästan hade lyckats komma över bron när raset inträffade. Tankbilen började brinna efter att den hamnat i vattnet , och tjock svart rök steg från olycksplatsen.

Minst tre fiskebåtar träffades också av bron när den föll ihop. Sex personer saknas, och räddningstjänsten befarar att de kan sitta fast i fiskebåtarna under den raserade bron. Räddningsinsats med dykare pågår.

– Vi hoppas kunna rädda alla så snabbt som möjligt för att minimera skadorna, säger president Tsai Ing-Wen under en pressträff.

Bron i den östra hamnstaden Nanfangao är 20 år gammal. Orsaken till kollapsen är inte känd. Taiwans östkust drabbades nyligen av kraftigt regn och hårda vindar, men vid tiden för olyckan uppges vädret ha varit klart.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.