1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fartyg kan inte sakta in – broar nödöppnas

Olycka • Publicerad 11 oktober 2019
Ett fartyg på Göta älv har fått teknikproblem, vilket har lett till att två broar har fått nödöppnas. Utsikt över älven från Götaälvbron. Arkivbild.
Ett fartyg på Göta älv har fått teknikproblem, vilket har lett till att två broar har fått nödöppnas. Utsikt över älven från Götaälvbron. Arkivbild.Foto: Adam Ihse

Ett lastfartyg på väg söderut på Göta älv har fått teknikproblem, vilket har lett till att två broar har fått nödöppnas. Fartyget kan inte sänka farten, vilket bland annat P4 Göteborg har rapporterat om.

Enligt Sjöfartsverket har både Jordfallsbron utanför Kungälv och Marieholmsbron i Göteborg öppnats för att släppa förbi lastfartyget, som färdas i en hastighet av ungefär fem knop.

– Göta Älvbron har däremot inte behövt öppna, eftersom hon har fällt ner masterna och kan passera under bron, säger Emma Brask, kommunikatör på Sjöfartsverket, till TT.

Allt rapporteras dock gå lugnt till ombord det cypriotiskflaggade fartyget, som enligt P4 är på väg mot Storbritannien.

– Allt är lugnt. Vi har haft en kanallots ombord, som sedan ska bytas ut mot en sjölots, säger Emma Brask.

– Tanken är att fartyget i lugn och ro ska lägga ankar utanför Göteborg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.