1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Färjestads poängkungar bakom ny seger

Michael Lindqvist och Marcus Nilsson har kul ihop.
Radarparet samlade ihop fem nya poäng när Färjestad slog Leksand med 6–4.
Ishockey • Publicerad 10 oktober 2019
Michael Lindqvist och Sebastian Erixon jublar efter den sistnämndes mål till 3–3 i Färjestads 6–4-seger mot Leksand.
Michael Lindqvist och Sebastian Erixon jublar efter den sistnämndes mål till 3–3 i Färjestads 6–4-seger mot Leksand.Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestads kedjekompisar Marcus Nilsson och Michael Lindqvist toppar SHL-ishockeyns poängliga.

Efter 6–4-segern mot Leksand är Nilsson steget före, på 14 poäng (4 mål och 10 assist) mot Lindqvists 13.

– Roligt. Jag har jagat honom länge, säger Nilsson.

Den 28-åriga liraren och passningsexperten hade en klubba med i Lindqvists 1–0 och Sebastian Erixons 3–3.

Sedan satte han viktiga 4–3, med två sekunder kvar av andra perioden.

– Jag visste inte att det var så kort tid kvar. Jag var väldigt trött och det kändes som om jag knappt tog mig fram, säger Nilsson som dock verkade helt på det klara på vad han skulle göra när han trädde in pucken mellan benen på Leksands målvakt Janne Juvonen.

”Orkar mer”

 Nilsson tackar sommarträningen för succén. Han tog med sig en bra känsla från slutspelet förra säsongen och omvandlade den i hårt jobb.

– Jag orkar mer. Jag får spela mycket och känner mig trygg där ute. Jag har bra självförtroende. Då är det roligt, säger han.

Efter matchen fick Nilsson beröm av assisterande tränaren Gereon Dahlgren, som utnämnde honom till ”stjärna i ligan” och en ”fröjd” för hockeypubliken.

Själv hukar han för diskussioner om sin status.

– Svårt att svara på men jag försöker göra lite roliga grejer ibland.

Mot Leksand visade Nilsson upp sina konster inför ögonen på ”Tre Kronor-spionen” Marcus Ragnarsson, men landslaget tar ingen stor plats i Färjestadsforwardens vardag.

– Det är klart att det hade varit jätteroligt och att dra på sig den tröjan är väl det största man kan göra inom hockeyn men det är inget jag tänker på. Jag försöker bara spela mitt spel, säger Nilsson.

"Lite dumma"

Firma Nilsson och Lindqvist fick god hjälp från annat håll under torsdagskvällen.

Både Sebastian Erixon och Linus Johansson gjorde två mål.

Erixon, som fick in en puck på 25 seriematcher förra säsongen, slog till två gånger på tio minuter när han kvitterade till 2–2 och 3–3. Lagkaptenen Johansson satte först 5–3 och skickade sedan in 6–4 i öppen bur.

Leksand plockade ut målvakten med fem minuter kvar och reducerade till 4–5 men kunde inte undvika sin fjärde raka förlust.

– Alla våra förluster beror väldigt mycket på vår egen naivitet. Vi spekulerar, chansar, hoppas och tror i stället för att spela klart situationerna. Vi är inte tillräckligt smarta och täta. Vi är lite dumma, säger tränaren Roger Melin.

Linus Schröder/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.