1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Falla om Johaug: Hoppas någon slår henne

Therese Johaugs dominans i skidspåren har varit total.
Till och med norskorna börjar "tröttna".
Skidor • Publicerad 13 oktober 2019
Therese Johaug vann alla distanslopp utom ett i världscupen förra säsongen – och tog dessutom tre VM-guld i Seefeld.
Therese Johaug vann alla distanslopp utom ett i världscupen förra säsongen – och tog dessutom tre VM-guld i Seefeld.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Johaug gjorde en supercomeback i skidspåren förra säsongen. Efter en lång avstängning, där hon var borta från tävlande i 18 månader sedan hon åkt fast för det förbjudna ämnet clostebol, tog norskan storslam och vann alla distanslopp i världscupen utom ett. Hon knep också tre individuella guld på VM i Seefeld.

En dominans som fick Norge att jubla, men som också dödade spänningen. Inför den kommande säsongen är det inte bara tv-tittarna som hoppas på mer dramatik, även det norska lägret efterlyser mer variation i toppen.

– Jag tror att det hade varit bra både för Therese och för de andra nationerna, säger lagkamraten Maiken Caspersen Falla.

– Vi behöver ju spänning. Folk gillar att titta på sprint för att det är så många som kan vinna. Det hade varit väldigt bra för distanstävlingarna om fler kan göra det, fortsätter sprintdrottningen.

TT: Är det tråkigt med alla hennes segrar?

– Absolut inte. Inte för mig, jag är ju norsk. Men det hade säkert varit roligt om det hade blivit lite tätare.

Tror på Karlsson

Damlandslagstränaren Ole Morten Iversen är inne på samma spår.

– Jag hoppas egentligen att det blir lite mer variation på pallen. Det kan göra Therese gott att bli slagen någon gång med. Hon kommer att gå fort, men jag räknar med att det är flera andra som vill gå fortare än vad de gjorde i fjol och tippar att det kommer att bli lite jämnare i toppen.

Johaug själv skrattar till när hon får höra Caspersen Fallas ord.

– Det är bara roligt, som hon säger, om det blir konkurrens, säger Johaug.

TT: Kommer någon att kunna slå dig?

– Ja, alltså, svenskarna har ju många nu, både med Ebba (Andersson), Frida (Karlsson) och Charlotte (Kalla). De har ett riktigt starkt lag, och det har vi med, så jag tar inget för givet. Det gäller att vara på hugget.

"Helt suverän"

Charlotte Kalla är en av svenskorna som ska utmana Johaug i vinter.

– Therese är ju helt suverän. Jag tycker att det är inspirerande att se hur hon fortsätter utvecklas, och tar kliv framåt. Vi får försöka tillsammans och se om vi kan utmana henne i vinter, säger Kalla.

TT: Går dominansen att använda som tändvätska?

– Ja, definitivt. Vi andra försöker att träna på och vara så väl förberedda som möjligt. Men det är klart att det kanske inte är så stor spänning för de som tittar.

Patrik Larsson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.