unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Räikkönens skada bakom Ericssons F1-medverkan

Marcus Ericsson återvänder till formel 1 – åtminstone för en helg.
Svensken missar det näst sista Indycar-loppet för att ansluta till Alfa Romeo på den klassiska banan Spa i Belgien i helgen.
Anledningen är att Kimi Räikkönen har sträckt en muskel.
Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild.
Foto: Jason Behnken/AP/TT

Marcus Ericsson är tillbaka i formel 1-cirkusen. Men han är inte på plats för att ersätta de ordinarie Alfa Romeo-förarna Kimi Räikkönen eller Antonio Giovinazzi. Svensken kommer i stället att finnas med i egenskap av reservförare.

"På Alfa Romeos begäran kommer jag att vara i Belgien den här helgen. Det betyder att jag missar helgens Indycar-lopp i Portland", skriver Ericsson på sitt Twitterkonto.

Men trots att han är där i egenskap av reservförare kan chansen på banan dyka upp. Kimi Räikkönen dras nämligen med en sträckt muskel. Finländaren säger själv att han borde kunna köra men skulle så inte bli fallet finns Ericsson redo.

– Vi får se hur det blir. Vi måste ha någon form av plan B, säger Räikkönen till motorsportsajten

Ersätts i Indycar

Ericsson har samtidigt som han gjort sin debutsäsong i Indycar i år haft kontrakt med Alfa Romeo som just reservförare och har funnits med i F1-cirkusen tidigare under säsongen. Bland annat var han med i somras inför Österrikes GP och utförde däcktest.

Han tappade sin ordinarie formel 1-plats i Alfa Romeo, tidigare Sauber, efter förra säsongen till Antonio Giovinazzi. Italienaren har dock haft det tufft i år och endast tagit en poäng. Han ligger på näst sista plats i sammandraget tillsammans med Robert Kubica.

Ericsson ersätts i helgens Indycar-lopp i Portland, det näst sista för säsongen, av Conor Daly. Överlag är svenskens framtid i Indycar oklar.

Utgående kontrakt

För drygt tre veckor sedan meddelade McLaren att man går in i ett partnerskap med Ericssons stall Arrow Schmidt Peterson Motorsports. Ericsson sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen samtidigt som stallkamraten James Hinchcliffe är kontrakterad över kommande säsong. Svensken har dock tidigare under sommaren uttryckt sin önskan att stanna i den nordamerikanska racingserien i en intervju med den amerikanska motorsportsajten Racer.

Med två lopp kvar av Indycar-säsongen ligger Ericsson på 17:e plats med 252 insamlade poäng. Som bäst har han en andraplats i Detroit från tidigare i somras.