unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ericsson lagkamrat med Rosenqvist i Indycar

Marcus Ericsson, till vänster, blir stallkamrat med Felix Rosenqvist, till höger, i Indycar. Arkivbild.
Marcus Ericsson, till vänster, blir stallkamrat med Felix Rosenqvist, till höger, i Indycar. Arkivbild.
Foto: Anton Johansson/TT

Marcus Ericsson fortsätter karriären i Indycar.

Den 29-årige före detta formel 1-föraren har skrivit kontrakt med toppstallet Chip Ganassi Racing och blir stallkamrat med Felix Rosenqvist, som blev årets rookie i Indycar den gångna säsongen.

Ericssons framtid har varit oviss sedan Indycar-serien avslutades i slutet av september.

"Jag är extremt glad och stolt över möjligheten att få köra för Chip Ganassi Racing. Det är ett lag med vinnare och deras historia talar för sig själv. Jag är tacksam över att de tror på mig och jag ska göra allt för att stallet ska få ett framgångsrikt 2020", säger Ericsson på stallets webbplats.

Stallet kommer att ha tre bilar i nästa års serie och förutom Rosenqvist blir också femfaldige mästaren Scott Dixon lagkamrat.

Efter fem år i formel 1 gjorde Marcus Ericsson debut i Indycar den gångna säsongen för Arrow Schidt Peterson-stallet och tog som bäst en andraplats.