1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Eric Torells anhöriga vill överklaga dom

Brott • Publicerad 14 oktober 2019
Illustration från första rättegångsdagen. Åklagaren Martin Tidén (till vänster) och en av de åtalade i blå skjorta till höger tillsammans med försvarsadvokater. Den 3 oktober meddelade Stockholms tingsrätt att samtliga poliser frikänns.
Illustration från första rättegångsdagen. Åklagaren Martin Tidén (till vänster) och en av de åtalade i blå skjorta till höger tillsammans med försvarsadvokater. Den 3 oktober meddelade Stockholms tingsrätt att samtliga poliser frikänns.Foto: Ingela Landström/TT

Tre poliser som hade åtalats för brott i samband med dödsskjutningen av Eric Torell förra året frikändes i Stockholms tingsrätt den 3 oktober. Nu önskar Eric Torells anhöriga att domen ska överklagas i sin helhet.

– Vi har haft ett möte och en genomgång av domen och kommit fram till att det önskemålet föreligger från målsägandena. Nu får vi avvakta och se hur åklagaren vill göra, sen får vi få ta nya beslut efter det, säger målsägarbiträdet advokat Tomas Nilsson, till TT.

Åklagare Martin Tidén åtalade två av poliserna som var inblandade i skjutningen för vållande till annans död respektive tjänstefel. Han åtalade också en polisinsatschef för tjänstefel, då han enligt åklagaren inte vidtog korrekta åtgärder när han ledde insatsen. Tidén har ännu inte tagit något beslut om huruvida han ska överklaga tingsrättens friande dom.

TT: Är det aktuellt för er att driva det vidare på egen hand utan åklagare?

– Det behöver man inte ta ställning till i nuläget, säger Tomas Nilsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.