1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elton John i ny bok: "24 timmar från att dö"

Elton John var enligt egen utsago 24 timmar från att dö i samband med att han fick en svår bakterieinfektion i Sydamerika 2017. Stjärnan skriver själv om händelsen i nya boken "Me".
Nöje • Publicerad 5 oktober 2019
Elton John berättar att han var "24 timmar från att dö" i ny bok. Arkivbild.
Elton John berättar att han var "24 timmar från att dö" i ny bok. Arkivbild.Foto: Valentin Flauraud/AP/TT

I ett utdrag från Elton Johns nya självbiografi "Me", som publicerats i några veckor innan boken släpps, berättar världsstjärnan att han i sviterna av en cancerbehandling var nära på att dö av en bakterieinfektion.

"Läkarna berättade för David (Elton Johns make David Furnish, reds anm) att jag var 24 timmar från att dö. Hade turnén i Sydamerika fortsatt i en dag till hade jag dött", skriver Elton John.

I utdraget från boken framkommer att Elton John i hemlighet behandlats för prostatacancer under 2017. Efter en operation, när Elton John befann sig på turné i Sydamerika, drabbades han plötsligt av en allvarlig bakterieinfektion som förvärrade tillståndet. Stjärnan flögs hem till Storbritannien där han fick spendera två dygn i intensivvård. Han spenderade sedan sju veckor i hemmet med rehabilitering.

"Jag hade otrolig tur, även om jag måste erkänna att jag inte kände mig särkilt lyckligt lottad vid tillfället. Jag låg vaken om nätterna och undrade om jag skulle dö", skriver Elton John i "Me".

En tid senare beslutade Elton John att nästa turné skulle bli hans sista, och i skrivande stund turnerar han världen runt med "Farewell Yellow Brick Road". Turnén gör ett stopp i Stockholm den 18 september 2020.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.