1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nilsson Lindelöf: Får se hur ryggen reagerar

Victor Nilsson Lindelöfs rygg blir bättre – men håller honom ännu borta från full träning.
Mittbacksstjärnan hoppas ändå på spel i EM-kvalet borta mot Malta på lördag.
Fotboll • Publicerad 9 oktober 2019
Victor Nilsson Lindelöf berättar för medierna om ryggproblemen.
Victor Nilsson Lindelöf berättar för medierna om ryggproblemen.Foto: Karin Wessl n/TT

Manchester United-försvararen drabbades av en rygglåsning i samband med torsdagens Europa League-match borta mot nederländska AZ (0–0). Skadan höll sedan Nilsson Lindelöf borta från spel i söndagens 0–1-förlust borta mot Newcastle i Premier League och även under inledningen av Sveriges EM-kvalsamling i Stockholm.

När landslaget under onsdagen gjorde veckans andra träning på Friends arena körde Victor Nilsson Lindelöf, John Guidetti och Robin Olsen individuellt vid sidan av planen och avslutade träningen tidigare än övriga spelare.

– Jag har haft väldigt stora problem med ryggen förut, men det var mest i tidiga tonår då jag spelade hockey också. Jag hade för starka rumpmuskler. Senast jag hade det här var ungefär tre år sedan. Det var ett bra tag sedan. Jag vet vad det är för slags grej och jag vet ungefär hur lång tid det tar. Det är svårt med ryggen, men det känns bra, säger Victor Nilsson Lindelöf.

TT: Hur lång tid tog det att komma tillbaka när du hade det här problemet senast?

– Då tog en vecka innan att jag var tillbaka med laget. Det är väl sjätte dagen i dag och jag var ute och körde lite. Jag har gjort övningar i dag och så får vi se hur ryggen reagerar på det.

Målskytt mot Färöarna

Efter att ha missat de två första EM-kvalsamlingarna var 25-åringen från Västerås tillbaka mot Färöarna (4–0) och Norge (1–1) i september. Nilsson Lindelöf hoppas träna för fullt med landslaget senare i veckan och vara redo för spel borta mot Malta i Ta' Qali på lördag.

– Jag har fått bra behandling och fått vila. Det har blivit bättre och bättre för varje dag, säger Nilsson Lindelöf, målskytt borta mot Färöarna, när han möter medierna efter Sveriges träning.

Det har inte varit tal om att vila mot Malta, näst sist i kvalgruppen, och spara ryggen till hemmamötet med gruppettan Spanien på tisdag.

– Nej, så har det inte varit. Men vi tar det dag för dag. Håller kroppen och Janne (Andersson, förbundskaptenen) vill att jag ska spela så ställer jag upp, men vi är inte där än, det är några dagar kvar.

Frun bär sonen

Trots ryggproblemen och Manchester Uniteds tunga säsongsstart (tolfte plats i Premier League) är Nilsson Lindelöf på bra humör. Det är drygt ett halvår sedan han blev pappa.

– Det förändrar ens liv. Man får ett helt annat perspektiv på livet. Jag är en väldigt normal människa och lugn – redan innan jag fick barn. Nu är det ännu mer så att inget annat spelar någon roll, det är bara ens barn som spelar någon roll. Man blir ännu lugnare, säger han.

Däremot har rygglåsningen inneburit att mamma Maja Nilsson Lindelöf fått bära sonen mer den senaste veckan.

– Min fru har fått bära honom lite. Det är inte så optimalt, att bära honom och natta i och med ryggen.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.