1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Svaga USA-siffror sänker asiatiska börser

Börs • Publicerad 2 oktober 2019
Nedgångar i Tokyo. Bild från i september.
Nedgångar i Tokyo. Bild från i september.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Ledande Asienbörser sjunker på bred front i kölvattnet av kursnedgångar på Wall Street på tisdagen. Oväntat svaga konjunktursignaler från USA:s tillverkningsindustri och dystra försäljningssiffror från bilindustrin skakar om marknaden.

Tokyobörsens Nikkei 225-index backar 0,5 procent och det bredare Topix-index tappar 0,4 procent. Båda pressas av en starkare yen på valutamarknaden, vilket slår mot den stora japanska exportindustrins konkurrenskraft.

Yenen lyfter mot dollarn sedan ett inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i USA, publicerat på tisdagen, fallit mer än väntat och nu indikerar att aktiviteten minskar i sektorn.

I Hongkong skakas samtidigt marknaden av våldsamma gatuprotester. Hongkongbörsens Hang Seng-index sjunker 0,2 procent i den avslutande handeln.

Seoulbörsens Kospi-index faller samtidigt med 1,8 procent, medan Taiwanbörsen backar 0,2 procent.

Börserna i Shanghai och Shenzhen håller fortsatt helgstängt till och med måndag i nästa vecka.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.