Trippla svenska målskyttar i Bundesliga

Det var målglada svenskar som återvände till Bundesliga efter landslagsuppehållet.
Robin Quaison, Sebastian Andersson och Emil Forsberg gjorde alla mål för sina respektive lag i den tyska ligafotbollen.
Den sistnämnde räddade med sitt straffmål poäng mot storklubben Bayern München.
Fotboll • Publicerad 14 september 2019
Emil Forsberg var säker från straffpunkten när Leipzig spelade 1–1 hemma mot Bayern München.Foto: Jens Meyer/AP/TT

Robin Quaison inledde målskyttet när hans Mainz besegrade Hertha Berlin med 2–1 – men lär kanske inte minnas sitt mål som det svåraste han gjort i karriären. Ett lågt inspel från höger letade sig i den 40:e minuten förbi samtliga försvarare i straffområdet och fram till svensken vid den bortre stolpen. Quaison kunde bara sätta dit foten och vinkla in 1–0, hans andra mål för säsongen.

Anfallarens mål var länge matchens enda. Men i den 83:e minuten nickade Marko Grujic in 1–1 för Hertha Berlin.

I 88:e minuten tog dock Mainz ledningen på nytt när Jeremiah St. Juste nickade in 2–1 på hörna. Det blev också slutresultatet och Mainz första seger för säsongen var ett faktum.

Andersson målskytt på straff

I Union Berlins hemmamatch mot Werder Bremen tog gästerna ledningen efter fem minuter på straff genom Davy Klaassen. Men bara några minuter senare var det Union Berlins tur från elva meter.

En hands i straffområdet videogranskades och Union Berlin tilldömdes straff. Vem som fick förtroendet? Sebastian Andersson.

Han tackade genom att skicka in 1–1 säkert upp i nättaket. Det var Anderssons tredje mål för säsongen.

Werder Bremen gjorde dock mål på nytt i den andra halvleken och vann med 2–1.

Forsberg poängräddare

En som däremot blev poängräddare för sitt lag var Emil Forsberg – och inte mot vilket motstånd som helst. När tyska giganten Bayern München kom på besök kvitterade svensken i den första halvlekens sista minut, precis som Sebastian Andersson, från straffpunkten.

Bollen satt säkert till höger utom räckhåll för målvakten Manuel Neuer.

Dessförinnan hade den polske anfallaren Robert Lewandowski redan i den tredje minuten gett gästerna ledningen när han enkelt förvaltade ett friläge och rullade bollen i nät.

Matchen slutade 1–1.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.