GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Draken film lanserar bioaktuella filmer

Film • Publicerad 18 mars 2020
"Porträtt av en kvinna i brand" är en av de bioaktuella filmerna som snart läggs upp på strömningstjänsten Draken Film. Arkivbild.
"Porträtt av en kvinna i brand" är en av de bioaktuella filmerna som snart läggs upp på strömningstjänsten Draken Film. Arkivbild.Foto: Neon/AP/TT

Filmfestivalen i Göteborgs strömningstjänst Draken Film lanserar nya bioaktuella filmer och skänker hälften av prenumerationsintäkterna till kvalitetsfilmbiografer.

Varje prenumerant bestämmer själv vilken kvalitetsfilmsbiograf de vill stödja. De första sex månaderna går hälften av pengarna direkt till den biografen.

Bland de bioaktuella filmer som snart släpps på Draken Film finns: "Porträtt av en kvinna i brand", "Jag och min bror", "En vit, vit dag", "Give me liberty" och "En kvinnas val".

"Coronaviruset innebär ett hårt slag mot filmbranschen. Att biograferna står tomma drabbar särskilt de små aktörer som arbetar med kvalitetsfilm och ofta har små marginaler. Konsekvenserna riskerar att bli väldigt allvarliga. Det är nu biograferna behöver vårt stöd", säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för filmfestivalen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.