1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Djurgårdens stjärncenter borta två månader

Ishockey • Publicerad 3 oktober 2019
Jacob Josefson. Arkivbild.
Jacob Josefson. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Djurgården får klara sig utan nyckelspelaren Jacob Josefson i åtta till tio veckor framöver. 28-åringen skadade sig i första perioden i SHL-matchen mot Brynäs i tisdags och en magnetröntgen visar nu att hockeystjärnan har ådragit sig en fotfraktur.

"Oktober månad med 13 matcher på 31 dagar kommer att vara ett bra test för nuvarande spelartrupp att bevisa hur väl vi ligger till för att kunna nå hela vägen fram till nya finalspel", säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens webbplats.

Klubben har i nuläget 14 friska forwards enligt Eriksson, men kan få förstärkning de kommande veckorna.

"Vi är fortfarande i en situation där vi avvaktar hur det går för Emil Bemström i inledningen av NHL och huruvida vi har ett behov av att addera ytterligare spelare till vår forwardsbesättning", säger Eriksson.

Även målvakten Robin Jensen är borta från spel. Jensen är meniskskadad och uteblir fram till landslagsuppehållet i början av november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.