1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Danske Banks filial i Tallinn likvideras

Ekonomi • Publicerad 1 oktober 2019
Danske Bank likviderar estnisk filial. Arkivbild
Danske Bank likviderar estnisk filial. ArkivbildFoto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Danske Banks filial i Tallinn, Estland, befinner sig i så kallad likvidation, meddelar banken i ett pressmeddelande. Nedläggningen av filialen kommer efter att estniska myndigheter i kölvattnet av en gigantisk penningtvättskandal i februari begärde att den skulle stängas.

"Danske Bank har nu upphört med alla sina bankaktiviteter i Estland i enlighet med avtalet med estländska finansinspektionen", skriver Danske Bank.

Kvarvarande bankaktivitet som tidigare bedrevs på kontoret i Tallinn har flyttats till andra delar av Danske Bank och alla skyltar och logotyper i Tallinn kommer att vara nedmonterade inom några dagar.

Danske Banks misstänkta transaktioner i Estland beräknas ha uppgått till 200 miljarder euro under åren 2007–2015. Härvan utreds fortfarande av myndigheter i flera länder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.