Christiansen frälste MFF mot jumbon

Det satt långt inne.
Men till slut kunde Malmö avgöra borta mot jumbon AFC Eskilstuna, 1–0, och ta över serieledningen i allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 29 september 2019
Anders Christiansen frälste MFF mot Eskilstuna.
Anders Christiansen frälste MFF mot Eskilstuna.Foto: Thomas Johansson/TT

Det var toppen mot botten, tvåan Malmö mot jumbon Eskilstuna. Allt annat än seger för de himmelsblåa hade varit ett misslyckande, och efter att jagande AIK spelat 1–1 mot Elfsborg hade MFF chansen att rycka ifrån rivalen i guldjakten.

Ställningen i paus?

0–0.

MFF kontrollerade spelet, vände och vred – men lyckades inte vaska fram de hetaste chanserna.

– Vi blir lite omständliga. Sista passningen går inte rätt. Det måste vi förbättra i andra halvlek, sade MFF-anfallaren Marcus Antonsson i C More i halvtid.

Malmö fortsatte bollrullandet i andra, ökade tempot stundtals men hade svårt att nå hela vägen fram. Tränaren Uwe Rösler rörde om, kastade in Markus Rosenberg och Fouad Bachirou i den 62:a minuten och Romain Gall i 72:a.

Men ingen av dem skulle få huvudrollen.

I stället var det en dansk skalle som avgjorde mötet på Tunavallen.

I den 82:a minuten mötte Anders Christiansen ett inlägg från Eric Larsson och nickade in 1–0 i bortre hörnet. Det betydde tre poäng i sista stund och att Malmö går förbi Djurgården, som har en match mindre spelad, i tabelltoppen.

– Vi är ett bra lag och vi vet att vi kommer fram till chanser till slut, säger Christiansen i C More efter matchen.

MFF och Djurgården har lika många poäng, 56, men MFF har bättre målskillnad.

AIK är trea på 53 poäng och Hammarby fyra på 50.