Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Coronavirus tvingar Vårdguiden extrajobba

Coronaviruset • Publicerad 6 februari 2020
Vårdguiden i två regioner har fått många samtal om coronaviruset. Arkivbild.
Vårdguiden i två regioner har fått många samtal om coronaviruset. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Sjukvårdsrådgivningen i Västra Götaland och Gävleborg har fått många samtal om coronaviruset under de senaste dagarna, rapporterar lokala medier. Så pass många att Västra Götalandsregionen förstärker personalstyrkan på telefontjänsten, skriver Göteborgs-Posten.

Särskilt många samtal kom under den gångna helgen sedan det i fredags blev känt att en kvinna i Jönköping smittats med viruset.

Annons

– Sjuksköterskorna som svarar i telefon säger att ungefär vartannat samtal som kom in handlade om coronaviruset. Då handlade det inte om att människor var sjuka, utan oroliga, säger Jill Johansson vid 1177 i Västra Götalandsregionen, till tidningen.

Vårdguiden 1177 i Gävleborg har fått ett 50-tal samtal under de senaste dagarna om coronaviruset.

– Oron ökar hela tiden och samtalen till oss här på 1177 i Gävleborg blir fler. Det handlar om länsbor som besökt Kina eller andra länder i Asien, säger Mats Rönnqvist, vårdenhetschef vid 1177 i Gävleborg, till SVT Gävleborg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons