1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Camilla Läckberg skriver ny tv-såpa

Författaren Camilla Läckberg skriver nytt för tv. Såpan "Lyckoviken" väntas få premiär i slutet av nästa år.
Tv • Publicerad 7 oktober 2019
Författaren Camilla Läckberg
Författaren Camilla LäckbergFoto: Claudio Bresciani/TT

"Lyckoviken" beskrivs som en modern såpa och utspelar sig i det fiktiva samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. I centrum står polisen Johanna som när hon återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning ställs inför gamla minnen och konflikter.

"Det blir ett känsloladdat drama som vilar på ett mordmysterium. Ett mysterium som förenar och påverkar alla seriens karaktärer på ett eller annat sätt", säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Tidigare har hennes böcker legat till grund för tv-serien "Fjällbackamorden" och filmen "Tyskungen", men "Lyckoviken" blir första gången hon skriver direkt för tv.

Camilla Läckberg berättar att hon har hämtat inspiration från tv-serier som "Big little lies", "Desperate housewives" och "Svenska hjärtan".

"Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag och många med mig får något nostalgiskt i blicken när vi pratar om såpor och där väcktes min idé att skapa en såpa i modern tappning som nu blir 'Lyckoviken'", säger hon.

"Lyckoviken" har premiär på Viaplay och i TV3 i slutet av 2020.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.