Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brian Wilson: Bojkotta Beach Boys

Musik • Publicerad 5 februari 2020
Beach Boys-legendaren Brian Wilson ställer sig bakom en bojkott mot tidigare bandkollegan Mike Love. Arkivbild.
Beach Boys-legendaren Brian Wilson ställer sig bakom en bojkott mot tidigare bandkollegan Mike Love. Arkivbild.Foto: AP/TT

Rockikonerna Brian Wilson och Al Jardine ställer sig bakom en bojkott mot sitt gamla band The Beach Boys, skriver The Guardian.

Orsaken är att bandet, med ende kvarvarande originalmedlemmen Mike Love i spetsen, ska spela på ett konvent som anordnas av jaktorganisationen Safari Club International.

Annons

En namninsamling på nätet manar alla Beach Boys-fans att sluta lyssna på bandets musik och inte gå på deras konserter förrän de drar sig ur spelningen.

Evenemanget äger rum i Nevada i helgen. Bland annat auktioneras jaktresor till Sydafrika ut och på programmet finns ett seminarium om hur man bygger sitt eget troférum. Bland de inbjudna talarna finns Donald Trumps son Donald Trump Jr.

"Den här organisationen stödjer troféjakt, vilket både jag och Al motsätter oss med eftertryck. Det finns inget jag personligen kan göra för att stoppa konserten, så snälla anslut er och skriv på namnlistan", skriver Wilson på Twitter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons