1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Aniara" nominerad till europeiskt pris

Nöje • Publicerad 8 oktober 2019
Hugo Lilja och Pella Kågerman som regisserat filmen "Aniara" har nominerats till Fipresci-priset. Filmen bygger på Harry Martinsons epos från 1956. Arkivbild.
Hugo Lilja och Pella Kågerman som regisserat filmen "Aniara" har nominerats till Fipresci-priset. Filmen bygger på Harry Martinsons epos från 1956. Arkivbild.Foto: Olof Ohlsson/TT

Rymdeposet "Aniara" i regi av Pella Kågerman och Hugo Lilja är en av sex nominerade filmer till Fipresci-priset, som delas ut av det internationella filmkritikerförbundet till en europeisk debutfilm.

Även Tuva Novotny har blivit nominerad för norska "Blindsone", en berättelse om psykisk ohälsa, som hon har skrivit och regisserat.

De andra nominerade filmerna är "Les misérables" från Frankrike, "Ray & Liz" från Storbritannien, "Irina" från Bulgarien och "Atlantique", från Frankrike, Senegal och Bryssel.

Priset delas ut under den 32:a galan av European Film Awards Ceremony, den 7:e december.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.