1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Amerikanskt F-16 kraschade i Tyskland

Tyskland • Publicerad 8 oktober 2019
Ett stridsflygplan av typen F-16 från det amerikanska flygvapnet har kraschat nära staden Trier i västra Tyskland. Arkivbild.
Ett stridsflygplan av typen F-16 från det amerikanska flygvapnet har kraschat nära staden Trier i västra Tyskland. Arkivbild.Foto: Aijaz Rahi/AP/TT

Ett stridsflygplan av typen F-16 från det amerikanska flygvapnet har kraschat nära staden Trier i västra Tyskland. Enligt det tyska flygvapnet klarades sig piloten med livet i behåll med hjälp av fallskärm efter att ha skjutit ut sig ur flygplanet. Han fördes till sjukhus och hans tillstånd är oklart.

Myndigheterna spärrade av flera vägar i området för kraschen, nära byn Zemmer.

Ett talesperson för det amerikanska flygbasen i Spangdahlem har inte givit någon ytterligare information om händelsen, vad som orsakade den eller om pilotens tillstånd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.