GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Afghanistan nobbar utvisade

Coronaviruset • Publicerad 18 mars 2020
Afghanistan tar inte mot personer som utvisats eller avvisats från Sverige. Det afghanska beslutet innebär att polisen ska ompröva om det finns stöd i lagen att hålla dem i förvar. Arkivbild.
Afghanistan tar inte mot personer som utvisats eller avvisats från Sverige. Det afghanska beslutet innebär att polisen ska ompröva om det finns stöd i lagen att hålla dem i förvar. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Afghanistan tar inte mot personer som utvisats eller avvisats från Sverige. Orsaken är det nya coronaviruset, skriver polisen på sin hemsida.

Att det går färre flygningar från Sverige i kombination med att många länder inför gränskontroller och karantänsregler försvårar också för Sverige att genomföra verkställighetsärenden.

Det afghanska beslutet innebär att polisen ska ompröva om det finns stöd i lagen att hålla de som ska utvisas i förvar.

Polisen har en dialog med myndigheterna i Afghanistan om samarbetet i framtiden när det gäller verkställighetsärenden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.