Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Zuckerberg inte längre tio-i-topp

Mark Zuckerbergs nettoförmögenhet minskade med nära 30 miljarder dollar (276 miljarder kronor) efter Meta Platforms börsras under torsdagen, . Zuckerberg äger nästan 13 procent av Meta, som Facebook-imperiet numera kallas.
Ekonomi • Publicerad 4 februari 2022
Mark Zuckerbergs förmögenhet minskade med nära 30 miljarder dollar på torsdagen. Arkivbild.
Mark Zuckerbergs förmögenhet minskade med nära 30 miljarder dollar på torsdagen. Arkivbild.Foto: Eric Risberg/AP/TT

Meta tappade omkring en fjärdedel av sitt börsvärde när New York-börsen stängde på torsdagen. Det betyder att i ett slag har nästan 240 miljarder dollar i marknadsvärde raderats, det vill säga närmare 2 200 miljarder kronor.

Raset kom efter bolagets klena kvartalsrapport föregående dag. Det handlar dels om en effekt av att Iphonetillverkaren Apple har stärkt integritetsskyddet för sina kunder, vilket lett till att Facebook fått problem med sin affärsmodell för riktade annonser baserat på surfhistorik.

Annons

Samtidigt förlorar Mark Zuckerbergs imperium marknadsandelar – som utöver Facebook bland annat består av Instagram – till utmanare som Tiktok och Youtube. Särskilt bland unga användare är trenden tydlig att Meta Platforms appar inte används så mycket.

Enligt Forbes är Zuckerberg nu god för omkring 84,8 miljarder dollar vilket gör att 37-åringen för första gången sedan 2015 hamnar utanför topp-tio-listan över världens rikaste.

Det är det näst största endagstappet någonsin. I november i fjol twittrade Tesla-vd:n Elon Musk om att sälja tio procent av sina andelar i energiföretaget och hans förmögenhet krympte då 35 miljarder dollar i värde.

Rättat: I en tidigare version angavs fel värde på Musks nedgång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons