Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ytterligare tre klimataktivister anhållna

Brott • Publicerad 6 juli 2023
Polisen fick be räddningstjänsten om assistans för att få ned klimataktivisterna från transportbandet på ett torvföretag. Sammanlagt tio aktivister är nu anhållna. Arkivbild.
Polisen fick be räddningstjänsten om assistans för att få ned klimataktivisterna från transportbandet på ett torvföretag. Sammanlagt tio aktivister är nu anhållna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

För tredje gången den här veckan har ett torvföretag i Örebrotrakten utsatts för en klimataktion.

På torsdagsmorgonen tog ett antal aktivister sig in på företaget.

Annons

– De tog sig upp på ett transportband som finns tio meter upp i luften. Vi fick be räddningstjänsten om hjälp för att få ned dem på ett säkert sätt. De orsakade skador för väldigt höga belopp och därför är de misstänka för både grov skadegörelse och grovt olaga intrång, säger polisens pressinformatör Sophia Jigland.

Tre personer greps vid aktionen. De anhölls tidigt på kvällen.

I onsdags greps och anhölls sju personer misstänkta för skadegörelse och grovt olaga intrång sedan de tagit sig in på företagets område.

Även i måndags var det en aktion vid företaget där ett 20-tal personer var inblandade.

Sammanlagt tio aktivister är nu anhållna. Besked från åklagare om de ska släppas eller begäras häktades väntas komma under fredagen eller lördagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons