Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Yrkeshögskolan ska ställa om snabbare

Utbildning • Publicerad 20 oktober 2021
Utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsätter en särskild utredare för yrkeshögskolan. Arkivbild.
Utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsätter en särskild utredare för yrkeshögskolan. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen tillsätter en särskild utredare för att yrkeshögskolan snabbare ska kunna ställa om för att möta arbetslivets växande behov.

I uppdraget ingår bland att utreda förutsättningarna för ett mer stadigvarande utbildningsutbud inom yrkeshögskolan samt att föreslå vilka utbildningar som ska ingå.

Annons

I uppdraget ingår även att utreda yrkeshögskolans roll i omställningen mot ett hållbart samhälle. Utredaren ska bland annat föreslå hur yrkeshögskolan kan bidra med kompetens för klimatomställning och ta ställning till om utbildning för klimatomställning på något sätt bör kunna prioriteras.

Yrkeshögskolan är i dag en decentraliserad studieform. Utredaren ska föreslå hur ett gemensamt system för ansökan till yrkeshögskolan kan utformas. Yrkeshögskolans möjlighet att tillhandahålla kvalificerad yrkesutbildning som startar på en högre nivå ska också utredas.

Utredare blir Maria Bernhardsen, policyexpert inom kompetensförsörjning.

Uppdraget ska redovisas senast den 15 juni 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons