Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

WHO: Vaccinkrav bör vara sista utväg

Att kräva vaccinering mot covid-19 bör bara tas till som sista åtgärd i bekämpningen av pandemin, anser Världshälsoorganisationen (WHO).
Coronaviruset • Publicerad 7 december 2021
Bild från ett vaccinationscenter i London.
Bild från ett vaccinationscenter i London.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Vaccinkrav bör vara en "absolut sista utväg och bara användas när alla andra möjliga åtgärder för att öka vaccinationsgraden har vidtagits", säger WHO:s Europachef Hans Kluge på en pressträff under tisdagen, rapporterar medier från Genève.

Vaccinkrav har visserligen ökat vaccinationsgraden på en del håll medgav Kluge, men menar att man också måste ta hänsyn till hur sådana krav påverkar allmänhetens tillit till myndigheter.

Annons

Kluge konstaterar att mycket av smittspridningen nu sker bland minderåriga – i åldersgrupper där många länder står och väger i hur de ska göra med vaccineringar.

– Hälsoriskerna går bortom barnen själva, sade Kluge, och påpekade att även om barnen inte riskerar att bli så sjuka så kan de smitta föräldrar och far- och morföräldrar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons