Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Wall Street backade efter inflationsbesked

Börs • Publicerad 10 februari 2022
USA-börserna vände nedåt på torsdagen.Foto: David L. Nemec/AP

Efter två dagars uppgång vände börserna i New York nedåt på torsdagen.

Huvudorsaken var de höga inflationssiffrorna för januari, 7,5 procent på årsbasis, betydligt högre än analytikernas tips som i genomsnitt låg på 7,2 procent. Efter att Bloombergs publicerat en intervju med James Bullard, Fed-chef i St. Louis, sjönk kurserna ytterligare. Bullard sade att han vill se en räntehöjning med en procent i juli, skriver CNBC.

Annons

Räntorna steg efter inflationsbeskedet och flera av techbolagen backade. Googles moderbolag Alphabet var ett av dem, ned 2,0 procent. Apple backade 2,3 procent.

Nöjeskoncernen Disney lämnade en bra delårsrapport på onsdagen och skördade frukterna dagen efter, aktien lyfte över 3 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 1,5 procent, tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappade 2,1 procent och S&P 500 föll 1,8 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons