Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Volvo faller på börsen – småsparare säljer

Volvo Cars rusade vid noteringen i fredags. Nu ser småspararna ut att gå över till sälj. Kursen, som inledningsvis steg under måndagen, har nu fallit sex procent.
Ekonomi • Publicerad 1 november 2021
Volvo Cars som rusade i fredags faller nu på börsen. Arkivbild.
Volvo Cars som rusade i fredags faller nu på börsen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Volvo Cars börsnoterades med en värdering på 53 kronor per aktie. Första dagen på Stockholmsbörsen steg aktien med 23 procent.

Nu ser småspararna ut att dra sig ur, många små poster av aktien säljs samtidigt, och kursen är ner sex procent under måndagsförmiddagen.

Annons

– Det är ofta stora rörelser vid en börsintroduktion. Det var uppenbarligen många som ville ha Volvo-aktier i fredags, och då är det inte ovanligt att den faller tillbaka dagen efter, säger Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken.

Dels är Volvo Cars den enda personbilstillverkaren på Stockholmsbörsen, men dess värdering kompliceras också av att de äger elbilsföretaget Polestar till 47 procent.

– Det är en väldigt komplex värdering. Polestar, som är en ganska stor del av värdet på Volco Cars aktie, har ett stort spann på tänkbart värde.

– Det kommer ta ett tag innan aktien hittar rätt pris, säger Lars Söderfjell.

Polestar ska börsnoteras under våren 2022 om allt går enligt planerna. Fram till dess går det bara att spekulera i hur mycket det företaget kommer vara värt.

Trots kursfallet för Volvo Cars värderas aktien till 62 kronor, en bit ifrån teckningskursen på 53 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons