Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Volkswagen storsatsar på elbilar

Ekonomi • Publicerad 14 mars 2023
Rejält lyft för VW:s plan för kapitalinvesteringar – till 2|050 miljarder kronor på fem år. Arkivbild
Rejält lyft för VW:s plan för kapitalinvesteringar – till 2|050 miljarder kronor på fem år. ArkivbildFoto: Michael Sohn AP/TT

Den tyska fordonskoncernen Volkswagen (VW) har lyft ribban på sin plan för kapitalinvesteringar för de närmaste fem åren till 180 miljarder dollar (cirka 2 050 miljarder kronor). Det är en ökning med 13 procent jämfört med den senast föregående investeringsplanen.

Nästan 70 procent av de planerade investeringarna ska gå till satsningar på elbilstillverkning och mjukvaror, vilket kan jämföras med en andel på 56 procent i den föregående femårsplanen.

Annons

Beskedet kommer sedan VW i måndags meddelade att man ska bygga en batterifabrik i Kanada – den första utanför Europa. Sedan tidigare finns beslut om att bygga en stor fabrik för elbilstillverkning i södra Kalifornien.

Tidigare i mars har VW höjt sin prognos för försäljningstillväxten i år till 15 procent, bland annat med hänvisning till fulla orderböcker och bättre tillgång till halvledare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons